Verslagen

Op deze pagina blikken wij terug op onze optredens en de eventuele reacties en/of recensies daarop.

SMARTLAPPENFESTIVAL AMERSFOORT.

Met een stralend zonnetje vertrekken wij op 15 april naar Amersfoort. Op het programma staan 3 optredens op verschillende locaties in de stad. Samen met nog 26 andere koren worden doorlopend op 10 podia optredens verzorgd. Onderweg in de bus zoals altijd nog even een warm kopje koffie met wat lekkers en FF ANDERS is er helemaal klaar voor. Aangekomen in Amersfoort onze laatste informatie opgehaald en richting ons eerste podium op de Havik. Ons visitekaartje in een optreden van 20 minuten afgegeven.

Hierna moest er worden verplaatst naar een podium in De Mannenzaal. Voorheen een Gasthuis en kerk. Nu een uniek museum. Beslist de moeite waard voor een bezoekje.

FF ANDERS deed zijn naam eer aan. Het podium in de Mannenzaal bleek te klein voor onze begeleidingsband én koor. Dus werd het ff anders dan gepland. Er werd ruimte gemaakt in de bijbehorende kapel en voor een volle kapel met enthousiast publiek zijn we er nog eens goed voor gaan staan. Een schot in de roos. Een goede akoestiek (in ieder geval beter dan buiten) en de waardering daarvoor was hartverwarmend. Dat was ook wel nodig want de temperatuur ging na vertrek van het zonnetje flink onderuit.

Ons derde en laatste optreden was op het plein van de Varkensmarkt. We trokken opnieuw een gezellig publiek aan dat volop meezong en meedanste met onze nummers.  Al met al een geslaagde dag in die prachtige stad Amersfoort.

Moe maar voldaan en met op het laatste moment al onze passagiers weer aan boord konden we opwarmen in de bus. Het SMARTLAPPENFESTIVAL AMERSFOORT kan in de boeken als een geslaagde dag. Een video impressie van het festival kunt u hier  (klik) zien.

ps: Op ongeveer minuut 15 een klein stukje van ons optreden.

MIDWINTERFEEST OUD ADE.

Het optreden op zondagmiddag 5 februari 2023 was nagenoeg een thuiswedstrijd. Het MIDWINTERFEEST voor de senioren van Oud Ade werd gevierd in het Dorpshuis in Oud Ade. Nadat de laatste kaarten waren geschud bij de klaverjassers was het de beurt aan FF ANDERS om voor vermaak te zorgen. En dat lukte weer prima. Een leuke mix van oude en nieuwe nummers werden tot groot genoegen van het publiek ten gehore gebracht. De “Troubadour” werd vanuit de zaal met vrolijke gekleurde doeken begeleid.

Een toegift kon niet uitblijven en met de wijze woorden uit “Het dondert en het bliksemt” sloten wij dit optreden af.

EERSTE OPTREDEN  21 januari 2023

We starten 2023 direct maar met een grote klapper. Twee optredens op één dag.

De Fa. van Vliet Containers uit Aalsmeer was samen met andere lokale partners de initiator van een gezellige ochtend en middag voor de senioren in respectievelijk Kudelstaart en Aalsmeer.

FF ANDERS gaf eerst “acte de présence” in Kudelstaart bij de Nobelhof / Boerhaavehof.  Een leuke volle zaal met vrolijke mensen zorgde al snel voor een prima sfeer en veel plezier.  De “Twee Motten” van Dorus werd weer eens van de plank gehaald en het refrein kon door veel luisteraars prima meegezongen worden.

Na Kudelstaart werd koers gezet naar het Zorgcentrum Aelsmeer in, hoe kan het ook anders,  Aalsmeer.. Tijd en plaats om om te kleden was beperkt dus het werd tussen Kudelstaart en Aalsmeer een bonte stoet auto’s. In het Zorgcentrum onze kelen met thee en honing, dropjes en pepermuntjes verzorgd en opnieuw de planken op. We werden ontvangen door een enthousiast publiek. Een grote glimlach bij de herkenbare nummers en polonaise na afloop. Na het laatste nummer werden onze gasten maar ook de koorleden verrast met een bloemetje. Moe maar voldaan werd de terugreis weer aanvaard.

Twee optredens op één dag. We deden het met veel plezier en he smaakt weer naar meer.

LAATSTE OPTREDEN 2022

Voor ons laatste optreden waren wij opnieuw te gast bij de Zonnebloem en ditmaal in Nieuw Vennep. Ook hier weer een enthousiast publiek dat het Waterlooplein, het Dorp en Patsy met veel plezier kon meezingen.

Het laatste nummer voor de pauze was voor onze dames. Zij zongen de Troubadour “op z’n FF ANDERS” en dit werd beloond met een groot applaus.

Na de pauze, met een hapje en een drankje, de tweede helft begonnen.

Onze heren vertolkten op gevoelige wijze het liefdesverdriet in Kalverliefde van Robert Long . De wat verdrietige afloop van dit lied werd snel vergeten. Mooie klassiekers volgden elkaar op. Uiteindelijk bracht een vrolijk lied over de eerste liefde het plezier weer terug op ons podium.

De liefde vormde deze middag overigens een rode draad in ons repertoire én alsof het zo moest zijn óók in de zaal. ♥

Een mooie afsluiting van een jaar waarop we met veel plezier terugkijken.

AMSTELVEEN, LANGERAAR EN ZWANENBURG

We kunnen weer terugkijken op een drietal leuke optredens.

In Amstelveen zongen wij op uitnodiging van de Zonnebloem in wijkcentrum de Middenhof. Een volle zaal met enthousiast publiek genoot van ons optreden .

In Langeraar waren wij voor een avondoptreden te gast bij de leden van ZIJ-ACTIEF uit Ter Aar / Langeraar. Met veel plezier brachten wij ons afwisselende repertoire. Een lang zal ze leven voor een jarig lid kon natuurlijk niet achterwege blijven.

In Zwanenburg waren wij weer te gast bij Woonzorgcentrum “Eigen Haard”.  Wij waren hier voor de vervelende “corona-tijd” ook al eens te gast en kunnen inmiddels rekenen op trouwe fans in het publiek. Onder het genot van een hapje en drankje konden zij weer fijn met ons meezingen en genieten van ons koor en band.

In 2022 nog één keer op het podium in Nieuw Vennep en dan vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

DE UITKAIK 2022

De start van het nieuwe theaterseizoen werd zoals gebruikelijk door  WIJ PRESENTEERT afgetrapt  met de UITKAIK. 

KOOR FF ANDERS mocht zichzelf presenteren op het Noordplein in Roelofarendsveen. Een thuisoptreden waarvoor we een mooie en bijna waterdichte bühne hadden opgebouwd en onze presentatie hadden klaargezet voor het publiek. Een kleurig gevulde vijver met dito badeendjes. Een hengel met een netje en het publiek kon een eendje vissen. Elke eendje voorzien van een nummer dat correspondeerde met onze repertoirelijst. Het eendje dat gevangen werd stond dus voor een FF ANDERS lied. Onze eerste vissertjes (broertje en zusje)  waren tevens de jongste. Zij visten heel toepasselijk “KLEINE JONGEN” van Hazes uit de vijver. Het zou FF ANDERS niet geweest zijn als daar ook niet spontaan “KLEIN MEISJE” van gemaakt werd.

En zo konden we tussen de buien door een leuk optreden verzorgen met inbreng van een enthousiast hengelend publiek. Het lied “Alles ziet er FF ANDERS uit als de zon schijnt” tijdens een forse hoosbui bracht toch nog een klein zonnetje op het plein.