Verslagen

Op deze pagina blikken wij terug op onze optredens en de eventuele reacties en/of recensies daarop.

“DE UITKAIK 2023”

De UITKAIK van 2022 stond ons nog vers in het geheugen. Een waterballet met bad-eendjes en een trouw publiek onder grote paraplu’s.

Deze editie een nieuwe kans dus. En dat is gelukt. Een Noordplein vol met enthousiast publiek en een flauw zonnetje. De aftrap van het theaterseizoen 2023/2024 werd goed bezocht. FF ANDERS maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat we op 9 en 10 december a.s. op de planken gaan staan in HAL60.

De FF ANDERS KERSTSHOW “TUSSEN TAAI EN TULBAND” gaat in HAL60 opgevoerd worden. Bezoekers op het plein kregen de kersverse flyer in de handen gedrukt. Handig om in de agenda te leggen en de datum vrij te houden. Verdere informatie kunt u vinden op onze  nieuwspagina.

Het optreden op het plein was een fijne gelegenheid om heel veel publiek rechtstreeks van onze plannen te vertellen.  Maar er moest natuurlijk ook gezongen worden. Als voorloper op de “Kerremus” was er een kerstballentouwtjestrekkraam gemaakt. (jong) Publiek mocht een touwtje trekken. De omhoog gehesen kerstbal voorzien van een nummertje uit ons repertoire bepaalde deze middag wat wij zouden gaan zingen.  Aan liefhebbers geen gebrek en de traktatie die zij kregen vond gretig aftrek. 

Al met al weer een fijne middag voor ons publiek en voor ons als koor natuurlijk ook. We storten ons weer snel op de voorbereiding van de kerstshow. Kerstliedjes repeteren bij een temperatuur ver boven de 20 graden is best leuk!!

 

 

 

“Gekke Hoedjes Feest”

Op zondag 2 juli 2023 waren wij te gast bij Gemiva, woonlocatie Castorstraat in Alphen aan den Rijn. Voor bewoners was er weer het jaarlijkse zomerfeest georganiseerd. Deze keer met het thema “Gekke Hoedjes”.  Daar konden wij als FF ANDERS wel wat mee. Om 14.45 werd gestart met het FF ANDERS lied en daarna was het aan onze gasten om te bepalen wat er gezongen werd. Voor het podium was een rijke verzameling hoedjes met daaronder een verwijzing naar een nummer uit ons repertoire. Telkens werd een bewoner verzocht een leuke hoed uit te zoeken en het corresponderende lied werd vervolgens ingezet.

Wat een geslaagde middag is dat geworden. De bewoners en hun familieleden, personeel en ook de koorleden hadden een supergezellige middag. Afgesloten met een tweetal toegiften en een gezellige polonaise. De uitnodiging voor volgend jaar alvast met een potloodje in de agenda gezet.

 

KORENFESTIVAL HOORN

 

25 juni 2023.

 

WARM: Het was warm in Nederland. Heel erg warm. In het prachtige stadje Hoorn werkten topsporters zich op hun parcours in het zweet. De deelnemende zangkoren aan het korenfestival deden op 5 verschillende podia,  ieder op hun eigen manier,  hun uiterste best om het publiek te vermaken. FF ANDERS had haar eerste optreden in een toen nog niet zo’n drukke winkelstraat. Ondanks wat gekraak uit de geluidsinstallatie en een leeg batterijtje in een microfoon kon er toch met een vijftal heerlijke oude meezingers een gezellig optreden worden gegeven.

 

WARMER: Het werd nog warmer in Nederland. FF ANDERS had haar tweede optreden op het grote Kerkplein en wist zich daar beoordeeld door een drietal juryleden. Door de koorleden werden de kelen geschraapt en door de bandleden de instrumenten nog een keer extra gestemd. Dirigent Linda deed nog even vlug een paar oefeningen om de armen los te maken en FF ANDERS was er klaar voor. Een greep uit ons best wel uitgebreide repertoire werd gezongen en kon rekenen op een hartelijk applaus van het aanwezige publiek. De waardering van de jury zou later bekend worden gemaakt.

 

WARMST: Ons derde optreden was op een wel heel idyllische plek. De tuin van het West-Fries Museum bood net genoeg ruimte voor koor en muzikanten en het publiek kon zelfs nog in de schaduw zitten of staan. Het thema was de LIEFDE en alles wat daar bij komt kijken. Na het tweede nummer werd de uitvoering onderbroken. Er volgde een aankondiging met een herinnering over de Hof van Eden, Adam en Eva en de daar ontstane eerste prille liefde. Tot ieders verbazing kreeg daarna de grote liefde van een van onze koorleden het woord. Na een korte inleiding werd ons koorlid – nota bene op zijn verjaardag – ten huwelijk gevraagd. Wij mochten er allemaal getuige van zijn dat hij volmondig JA zei. Die hadden we even niet zien aankomen. Het eerstvolgende nummer             (DE LIEFDE) werd met passie gezongen.  Na al deze emoties ons derde optreden met veel plezier uitgezongen om vervolgens naar de afsluiting van het festival op het grote Kerkplein te gaan.

 

Daar wachtte ons het klapstuk van de dag. Na nog even samen met het organiserende koor een paar nummers te hebben meegezongen was het tijd voor de jury. De nummers 2 en 3 mochten bij de jury hun beker in ontvangst gaan nemen. Tot onze grote verrassing werd KOOR FF ANDERS door de jury als winnaar van het festival uitgeroepen. Dirigent Linda mocht de grote beker in ontvangst gaan nemen en als afsluiting werd op het hoofdpodium ons lijflied nog een keer ingezet. Dat we blij zijn dat we bij FF ANDERS zingen was wel duidelijk geworden inmiddels. De wandeling na afloop naar onze bus naar huis werd een soort Walk of Fame. Van heel veel terrassen klonk applaus toen wij langsliepen. Na terugkomst op het FF ANDERSPLEIN nog maar een keer een traditionele foto met de mooie beker gemaakt en moe maar uiterst voldaan naar huis gegaan. Koud drankje, voetjes omhoog en nagenieten.

ps: haalden we ook nog even de krant in Hoorn. Klik hier

 

SMARTLAPPENFESTIVAL AMERSFOORT.

Met een stralend zonnetje vertrekken wij op 15 april naar Amersfoort. Op het programma staan 3 optredens op verschillende locaties in de stad. Samen met nog 26 andere koren worden doorlopend op 10 podia optredens verzorgd. Onderweg in de bus zoals altijd nog even een warm kopje koffie met wat lekkers en FF ANDERS is er helemaal klaar voor. Aangekomen in Amersfoort onze laatste informatie opgehaald en richting ons eerste podium op de Havik. Ons visitekaartje in een optreden van 20 minuten afgegeven.

Hierna moest er worden verplaatst naar een podium in De Mannenzaal. Voorheen een Gasthuis en kerk. Nu een uniek museum. Beslist de moeite waard voor een bezoekje.

FF ANDERS deed zijn naam eer aan. Het podium in de Mannenzaal bleek te klein voor onze begeleidingsband én koor. Dus werd het ff anders dan gepland. Er werd ruimte gemaakt in de bijbehorende kapel en voor een volle kapel met enthousiast publiek zijn we er nog eens goed voor gaan staan. Een schot in de roos. Een goede akoestiek (in ieder geval beter dan buiten) en de waardering daarvoor was hartverwarmend. Dat was ook wel nodig want de temperatuur ging na vertrek van het zonnetje flink onderuit.

Ons derde en laatste optreden was op het plein van de Varkensmarkt. We trokken opnieuw een gezellig publiek aan dat volop meezong en meedanste met onze nummers.  Al met al een geslaagde dag in die prachtige stad Amersfoort.

Moe maar voldaan en met op het laatste moment al onze passagiers weer aan boord konden we opwarmen in de bus. Het SMARTLAPPENFESTIVAL AMERSFOORT kan in de boeken als een geslaagde dag. Een video impressie van het festival kunt u hier  (klik) zien.

ps: Op ongeveer minuut 15 een klein stukje van ons optreden.

MIDWINTERFEEST OUD ADE.

Het optreden op zondagmiddag 5 februari 2023 was nagenoeg een thuiswedstrijd. Het MIDWINTERFEEST voor de senioren van Oud Ade werd gevierd in het Dorpshuis in Oud Ade. Nadat de laatste kaarten waren geschud bij de klaverjassers was het de beurt aan FF ANDERS om voor vermaak te zorgen. En dat lukte weer prima. Een leuke mix van oude en nieuwe nummers werden tot groot genoegen van het publiek ten gehore gebracht. De “Troubadour” werd vanuit de zaal met vrolijke gekleurde doeken begeleid.

Een toegift kon niet uitblijven en met de wijze woorden uit “Het dondert en het bliksemt” sloten wij dit optreden af.

EERSTE OPTREDEN  21 januari 2023

We starten 2023 direct maar met een grote klapper. Twee optredens op één dag.

De Fa. van Vliet Containers uit Aalsmeer was samen met andere lokale partners de initiator van een gezellige ochtend en middag voor de senioren in respectievelijk Kudelstaart en Aalsmeer.

FF ANDERS gaf eerst “acte de présence” in Kudelstaart bij de Nobelhof / Boerhaavehof.  Een leuke volle zaal met vrolijke mensen zorgde al snel voor een prima sfeer en veel plezier.  De “Twee Motten” van Dorus werd weer eens van de plank gehaald en het refrein kon door veel luisteraars prima meegezongen worden.

Na Kudelstaart werd koers gezet naar het Zorgcentrum Aelsmeer in, hoe kan het ook anders,  Aalsmeer.. Tijd en plaats om om te kleden was beperkt dus het werd tussen Kudelstaart en Aalsmeer een bonte stoet auto’s. In het Zorgcentrum onze kelen met thee en honing, dropjes en pepermuntjes verzorgd en opnieuw de planken op. We werden ontvangen door een enthousiast publiek. Een grote glimlach bij de herkenbare nummers en polonaise na afloop. Na het laatste nummer werden onze gasten maar ook de koorleden verrast met een bloemetje. Moe maar voldaan werd de terugreis weer aanvaard.

Twee optredens op één dag. We deden het met veel plezier en he smaakt weer naar meer.

LAATSTE OPTREDEN 2022

Voor ons laatste optreden waren wij opnieuw te gast bij de Zonnebloem en ditmaal in Nieuw Vennep. Ook hier weer een enthousiast publiek dat het Waterlooplein, het Dorp en Patsy met veel plezier kon meezingen.

Het laatste nummer voor de pauze was voor onze dames. Zij zongen de Troubadour “op z’n FF ANDERS” en dit werd beloond met een groot applaus.

Na de pauze, met een hapje en een drankje, de tweede helft begonnen.

Onze heren vertolkten op gevoelige wijze het liefdesverdriet in Kalverliefde van Robert Long . De wat verdrietige afloop van dit lied werd snel vergeten. Mooie klassiekers volgden elkaar op. Uiteindelijk bracht een vrolijk lied over de eerste liefde het plezier weer terug op ons podium.

De liefde vormde deze middag overigens een rode draad in ons repertoire én alsof het zo moest zijn óók in de zaal. ♥

Een mooie afsluiting van een jaar waarop we met veel plezier terugkijken.

AMSTELVEEN, LANGERAAR EN ZWANENBURG

We kunnen weer terugkijken op een drietal leuke optredens.

In Amstelveen zongen wij op uitnodiging van de Zonnebloem in wijkcentrum de Middenhof. Een volle zaal met enthousiast publiek genoot van ons optreden .

In Langeraar waren wij voor een avondoptreden te gast bij de leden van ZIJ-ACTIEF uit Ter Aar / Langeraar. Met veel plezier brachten wij ons afwisselende repertoire. Een lang zal ze leven voor een jarig lid kon natuurlijk niet achterwege blijven.

In Zwanenburg waren wij weer te gast bij Woonzorgcentrum “Eigen Haard”.  Wij waren hier voor de vervelende “corona-tijd” ook al eens te gast en kunnen inmiddels rekenen op trouwe fans in het publiek. Onder het genot van een hapje en drankje konden zij weer fijn met ons meezingen en genieten van ons koor en band.

In 2022 nog één keer op het podium in Nieuw Vennep en dan vooruitkijken naar het nieuwe jaar.

DE UITKAIK 2022

De start van het nieuwe theaterseizoen werd zoals gebruikelijk door  WIJ PRESENTEERT afgetrapt  met de UITKAIK. 

KOOR FF ANDERS mocht zichzelf presenteren op het Noordplein in Roelofarendsveen. Een thuisoptreden waarvoor we een mooie en bijna waterdichte bühne hadden opgebouwd en onze presentatie hadden klaargezet voor het publiek. Een kleurig gevulde vijver met dito badeendjes. Een hengel met een netje en het publiek kon een eendje vissen. Elke eendje voorzien van een nummer dat correspondeerde met onze repertoirelijst. Het eendje dat gevangen werd stond dus voor een FF ANDERS lied. Onze eerste vissertjes (broertje en zusje)  waren tevens de jongste. Zij visten heel toepasselijk “KLEINE JONGEN” van Hazes uit de vijver. Het zou FF ANDERS niet geweest zijn als daar ook niet spontaan “KLEIN MEISJE” van gemaakt werd.

En zo konden we tussen de buien door een leuk optreden verzorgen met inbreng van een enthousiast hengelend publiek. Het lied “Alles ziet er FF ANDERS uit als de zon schijnt” tijdens een forse hoosbui bracht toch nog een klein zonnetje op het plein.